شما اینجا هستید : ماراویا  -> خدمات > نورپردازی >

نورپردازی نمای ساختمان | از صفر تا صد و تمام نکاتی که باید بدانید

نورپردازی ساختمان نقش عمده ای را در نمایش شمایل و ساختار یک ساختمان ایفا می کند. به وسیله نورپردازی، نقاط غیر قابل دید و تاریک یک فضا آشکار می شود و آن را به اندازه کافی روشن می سازد تا در گستره دید افراد قرار گیرد.
عکس نورپردازی نمای ساختمان
تاریکی فضا می تواند به علت موقعیت زمانی روز (تاریکی شب) یا غیاب نور باشد. برای مثال نمای خارجی یک ساختمان در روز کاملا روشن است و تنها در شب است که به نورپردازی مصنوعی احتیاج دارد. اما مساله نورپردازی داخلی مساله مهم تری است. چرا که بسیاری از منازل نورگیر کافی ندارند و همین موضوع سبب می شود تا تاریکی بر فضای منزل غالب شود. اما این کمبود نور را می توان با نورپردازی اصولی جبران کرد. 
در واقع تاثیر نور را نمی توان بر روی آرامش یک فضا نادیده گرفت. نور نه تنها نقش مهمی در بهبود فضا و ایجاد ارتباط بصری دارد، بلکه تاثیر مستقیمی بر روی روحیه افراد حاضر در آن مکان دارد.

اصول و ضوابط نورپردازی ساختمان

پیروی از یک سری اصول و ضوابط خاص در انجام هر کاری، منجر به دریافت نتیجه ای بهتر می شود. نورپردازی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اینکه شما بدانید برای نورپردازی هر قسمت از ساختمان از چه روش هایی استفاده کنید، به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید. بنابراین صرف اینکه شما از لوازم روشنایی به هر شکلی استفاده کنید، محیط زیبایی نخواهید داشت و نمای موردنظر شما جلوه فوق العاده ای را از خود ارائه نمی دهد. چرا که تمام نقاط تاریک به خوبی با نور کاور نشده اند.

عکس نمای ساختمان و نورپردازی نما

المان های قابل استفاده و مناسب در نورپردازی

در یک دسته بندی کلی، نورپردازی به دو بخش زیر تقسیم می شود:
نورپردازی داخلی ساختمان
در این مدل از نورپردازی، شما به لامپ های مختلفی برای روشنایی آشپزخانه، فضای پذیرایی، راهروها، سرویس بهداشتی، حمام و اتاق خواب ها نیاز دارید. طبیعتا میزان روشنایی که در آشپزخانه و فضای پذیرایی شما مورد نیاز است، بسیار بیشتر از روشنایی لازم برای سایر قسمت های منزل است. حتی ممکن است شما درصدد نورپردازی محل کارتان باشید. قطعا می دانید دفتر کار شما و سالن انتظار به نورپردازی بیشتری نسبت به سایر نقاط دارند.
نورپردازی نمای داخلی ساختمان
امروزه المان های متنوعی برای انجام این کار وجود دارد. چراغ های روکار و توکار ال ای دی در انواع رنگ های مهتابی، آفتابی و طیف رنگ های رنگین کمانی برای انجام این کار موجودند. همچنین آباژور ها و لوستر های سقفی، نقشی مهم را در نورپردازی داخلی ایفا می کنند.
نور پردازی خارجی ساختمان
نورپردازی خارجی ساختمان داستانی متفاوت از نورپردازی داخلی دارد. در این مدل از نورپردازی، پروژکتور ها، لامپ های رشته ای قوی و چراغ های توکار دیواری حرف اول را می زنند. همچنین به علت قدرت بالای تاریکی شب، شما به وسایل روشنایی بیشتری نیاز خواهید داشت و همین مورد از لحاظ هزینه تفاوت ایجاد می کند.
نورپردازی نمای بیرونی ساختمان
بنابراین چراغ های سقف و دیواری، چراغ های توکار و روکار، آباژور ها و لوستر ها، پروژکتور ها و پکبج های روشنایی در سطح زمین، از المان های قابل استفاده و مناسب نورپردازی داخلی و خارجی هستند.

موارد مهم برای انتخاب سبک نورپردازی نما

شما نمی توانید از یک تکنیک نورپردازی برای نورپردازی نمای تمام سازه ها استفاده کنید. هر سازه ملاحظاتی دارد که باید تکنیک نورپردازی متناسب با آن را انتخاب کنید. بنابراین، هنگام انتخاب نورپردازی نما باید چند فاکتور زیر را در نظر داشت:
1. شما باید ارتفاع، عرض و طراحی ساختمان را در نظر بگیرید؛
2. موقعیت منبع نور را تخمین بزنید
3. در نظر داشته باشید که همه تکنیک های نورپردازی برای همه مصالح نما مناسب نیستند؛
4. بافت نوری شما نباید آلودگی های موجود بر روی نمای ساختمان را بولد کند.
بنابراین جنس مصالح، شکل ساختمان و البته رنگ نور و جهت آن در نتیجه کار بسیار موثر است. برای روشن کردن نما و جلب توجه افراد، باید تکنیک های نورپردازی نما را بدانید و ساختار را تقویت کنید. سه تکنیک زیر را مدنظر داشته باشید:
عکس نورپردازی سقف
الف) نورپردازی مستقیم
بهترین و مناسب ترین تکنیک نورپردازی برای نماهای لعابدار، نورپردازی مستقیم است، زیرا نمای بیرونی را روشن می کند و جلوه بهتری را از آن به نمایش می گذارد. 
ب) تکنیک Grazing
یکی از تکنیک های محبوب نورپردازی است که اغلب برای سازه های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. در این تکنیک، یراق آلات نورپردازی در مجاورت نما با روشنایی بالا و در لبه ها قرار می گیرند.
ج) روشنایی توکار
برای سازه های نمای مسطح، معمولاً از تکنیک روشنایی توکار استفاده می شود. روشنایی توکار با ایجاد توزیع یکنواخت نور در یک نما، نماها را برجسته تر نشان می دهد. این تکنیک منحصر به فرد برای نماهای مسطح به شدت توصیه می شود.

انواع نورپردازی ساختمان

انواع نورپردازی برای ساختمان های مسکونی و تجاری شامل:
نورپردازی محیط
راهرو ها، سالن ها، اتاق های کار و مکان های مطالعه مثل کتابخانه ها، مهمان خانه ها، رستوران ها و هتل ها، لابی ساختمان و ... .
عکس نورپردازی پله
نورپردازی تاکیدی
این مدل نورپردازی بیشتر در مکان هایی مانند سالن های تئاتر و کنسرت، کافه ها و نمایشگاه های نقاشی و آثار مورد استفاده قرار می گیرد.
نورپردازی کافی شاپ
نورپردازی تزئینی
نورپردازی تزئینی در فروشگاه های مبلمان، پرده، عتیقه فروش ها، موزه ها و ایجاد روشنایی در دکور ها و ویترین مغازه ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین نمونه این نورپردازی را به تکرار در کابینت های دکوری منازل مشاهده نموده اید.

هزینه نورپردازی نمای ساختمان

هزینه نورپردازی نمای ساختمان بسته به تکنیکی که استفاده می کنید و تعداد لوازم روشنایی که نیاز دارید منغیر است. اما بر سر این مورد می توانید پیش از استارت پروژه با کارفرما به توافق برسید. برای اطلاع از تعرفه و قیمت نورپردازی می توانید با شماره موبایل 09121397279 تماس بگیرید تا در اسرع وقت قیمت دقیق و مدت زمان انجام پروژه را حضورتان ارسال کنیم .

نورپردازی نمای ساختمان ویلایی

ساختمان های ویلایی دارای حیاط های بزرگ و دلباز هستند و قطعا به نورپردازی احتیاج دارند. چراغ های حباب دار دیواری یا ایستاده، بهترین گزینه برای نورپردازی این نوع فضا هستند. 

نورپردازی ساختمان دوطبقه

ساختمان های دو‌طبقه نیز می توانند با نصب لامپ های توکار در لبه بالایی یا پایینی پنجره ها، جلوه زیباتری به نمای خارجی ساختمان خود بدهند. همچنین اگر شما گلدان هایی را در لب پنجره یا تراس خود قرار داده اید، زیبایی آن ها را با نورپردازی دوچندان می کنید.

نورپردازی نمای ساختمان کلاسیک

با شنیدن نام ساختمان کلاسیک، به یاد منازل قدیمی مادربزرگ ها می افتیم که اغلب با نورافکن هایی در بالای درب های چوبی یا لامپ های فانوسی دیواری روشنایی دلپذیری داشتند. همچنین اگر داربست هایی در این منازل موجود باشد، می توان از لامپ های سقفی رشته ای برای نورپردازی آن ها استفاده کرد. 

نورپردازی نمای ساختمان اداری

اغلب ساختمان های اداری در تایم روز مشغول به کار هستند و از همان روشنایی روز هم استفاده می کنند. اما مکان هایی مانند بانک ها که به نورپردازی مناسبی برای عابربانک های خود در زمان شب احتیاج دارند، بهترین انتخاب چراغ های ال ای دی توکار است. 

نورپردازی نمای برج

به جرات می توان گفت که برج ها جزو خیره کننده ترین ساختمان ها در یک شهر هستند. به خصوص در شب! بنابراین نورپردازی آن ها از اهمیت ویژه ای برخورد است چرا که قرار است در تایم تاریکی شب، چشم افراد زیادی را به خود خیره کند. علاوه بر اینکه از لامپ های توکار بر روی لبه های پنجره و بالای درب ورودی استفاده می شود، باید پروژکتور های قوی نیز در سرتاسر نمای ساختمان نصب شود. ضمنا بهتر است که از ترکیب رنگ مختلفی برای نورپردازی آن استفاده شود.

اهمیت نور طبیعی

نور طبیعی اهمیت بیولوژیکی زیادی دارد زیرا نور خورشید باعث تولید ویتامین D در بدن و همچنین درمان راشیتیسم، کاهش فشار روی چشم، کاهش مشکلات دندانی، تخریب بیلی روبین، تجزیه کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی، تشکیل گلبول های سفید در خون، بهبود فعالیت سیستم عصبی و تنظیم فشار خون می شود. بنابراین از آنجایی که بیشتر تمرکز ما در طراحی و معماری عمدتا بر روی پایداری و حفظ انرژی است، استفاده صحیح از نور طبیعی می تواند هزینه مصرف انرژی را تا 40 درصد کاهش دهد. نور طبیعی را می توان برای کنترل دما در اتاق و تهویه مطبوع اتاق مورد استفاده قرار داد. امروزه هوش مصنوعی به همراه حسگرهای پیشرفته برای کنترل نور اتاق نیز استفاده می شود.

نورپردازی هال و پذیرایی

اگر محل سکونت شما هم از آن دسته منازلی است که نورگیر کافی ندارد، باید به فکر آن باشید که با یک روش درست و اصولی، این کمبود نور را جبران کنید. استفاده از تعداد زیادی از چراغ های ال ای دی سقفی و ترکیب رنگ های آفتابی و مهتابی آن با یکدیگر، بهترین تکنیک نورپردازی در هال و پذیرایی است.

نورپردازی آبنما

آبنما ها جزو المان های پر کاربرد در پارک ها، باغ ها، تالار ها و رستوران ها هستند. یک آبنما بدون نور در فضای شب هیچ زیبایی خاصی ندارد و این نور است که به آن جلوه می دهد. برای اطلاع از تکنیک های مختلف نورپردازی آبنما، می توانید مقالات زیادی را در مورد آن مطالعه فرمایید.

عکس نورپردازی

نورپردازی سقف حمام و دستشویی

حمام و دستشویی نیاز به نور زیادی ندارند و معمولا از ترکیب نور زرد و سفید (اما غالبا سفید) برای نورپردازی آن استفاده می شود. دست شما برای انتخاب در این مورد باز است و می توانید از یکی از تکنیک های نورپردازی سقفی (هم توکار و هم روکار) و دیواری (لامپ های با پوشش و حباب دار) استفاده کنید.

نورپردازی آشپزخانه

امروزه علاوه بر نورپردازی سقفی، از نورپردازی زیر کابینتی نیز در آشپزخانه ها بهره می گیرند که روشی عالی و از لحاظ هزینه بسیار مقرون به صرفه است. لوستر های تک لامپی یا چراغ های ال ای دی توکار، بهترین انتخاب برای نورپردازی فضای آشپزخانه هستند.

نورپردازی حیاط

نورپردازی حیاط منزل در دسته نورپردازی فضای باز قرار می گیرد. در این گونه مکان ها چون سقف یا سرپوشی در کار نیست، باید از لامپ های حباب دار دیواری و یا لامپ های ایستاده استفاده کنیم. ضمنا بهتر است فقط و فقط از لامپ های مهتابی استفاده کنید. چون لامپ های آفتابی برای محیط های کوچک شرباز (مثل همین حیاط) مناسب نیستند و تنها اطراف همان قسمتی که لامپ نصب شده است را روشن می کنند.

نورپردازی حیاط و پله

نورپردازی تابلو سنگ طبیعی

نورپردازی تابلو سنگ طبیعی در دسته نورپردازی تاکیدی قرار می گیرد. چرا که ما می خواهیم یک قسمت را به طور خاص نورپردازی کنیم. نورپردازی تاکیدی دقیقا همان چیزی است که زیبایی طبیعی یک تابلوی سنگی را به طور کامل به نمایش می گذارد.

نور مخفی سقف

منظور از نور مخفی سقف همان نورپردازی با لامپ های ال ای دی توکار است که در چند سال اخیر ترند شده است. به خصوص برای سقف هایی که کناف کاری شده اند و دارای سقف کاذب هستند. در چنین سقف هایی لامپ های سقفی و لوستر ها، کارایی چندانی ندارند.

نورپردازی سقف

نورپردازی منزل

نورپردازی منزل شامل عملیات نورپردازی برای تمام قسمت های یک خانه است. از حیاط و پارکینگ گرفته تا نورپردازی داخلی و خارجی ساختمان. طبیعتا هر یک از این قسمت ها نورپردازی و لوازم روشنایی خاص خود را می طلبند. بنابراین اگر در مرحله ساخت خانه هستید، بهتر است پیش از اقدام به نصب لامپ ها، بر روی این موارد به حد کافی فکر کنید و  سپس تصمیم بگیرید.

نورپردازی دیوارکوب

نورپردازی دیوارکوب طیف گسترده ای از لامپ ها و لوازم روشنایی را در بر می گیرد. از لامپ های حباب دار دیواری گرفته تا نورافکن ها، چراغ های فانوسی و ... . اغلب کاربرد نورپردازی به وسیله دیوارکوب ها، برای ایجاد روشنایی تاکیدی است. برای مثال در یک نمایشگاه نقاشی و مسمه سازی، برای واضح نشان دادن یک اثر هنری، از این مدل نورپردازی استفاده می کنند. 

نورپردازی دیوار

نورپردازی اداری

می توان گفت پروژه های نورپردازی اداری، یکی از سنگین ترین پروژه های مدیریت نور و روشنایی است. اغلب نورپردازی های موجود در ساختمان های اداری با استفاده از تکنیک های قدیمی و منسوخ پیاده سازی شده اند و دیگر کارکردی برای ساختمان های امروزی ندارند. امروزه چراغ های گرد ال ای دی توکار جای نورافکن ها و لامپ های رشته ای سقفی را گرفته اند.

نورپردازی اداری

نورپردازی داخلی ساختمان

نورپردازی داخلی ساختمان شامل عملیات نورپردازی راه پله ها، راهروها، دفاتر کار، سالن های انتظار، سالن های مطالعه و کتابخانه ها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام، اتاق خواب و پارکینگ های سرپوشیده می شود. همچنین نورپردازی استخر های سرپوشیده و مکان های عمومی مانند رستوران ها و فروشگاه ها نیز در این دسته قرار می گیرد. تحقیق راجع به اینکه هر مکانی به چه میزان روشنایی و به چه تکنیکی برای نورپردازی احتیاج دارد، گامی مهم و ضروری در تامین روشنایی آن مکان است.

نورپردازی داخلی

قیمت طراحی و اجرای نورپردازی نما

تشخیص قیمت طراحی و اجرای نورپردازی نما بر عهده کارشناسان و متخصصانی است که در این حوزه فعالیت می کنند. کارشناسان ما در گروه صنعتی ماراویا می توانند راهنمایی جامع و مشاوره کاملی را راجع به هزینه پیاده سازی پروژه، انتخاب بهترین روش ها و تکنیک ها و همچنین ترکیب نور های مختلف با یکدیگر به شما ارائه نمایند. 

قیمت نورپردازی

نورپردازی دکور

نورپردازی دکوراسیون به خصوص در فروشگاه هایی که در کار فروش مبلمان، فرش، پرده و لوازم دکوری منزل هستند، اهمیت می یابد. چرا که یک یک نورپردازی صحیح و اصولی می تواند تاثیر بسزایی در رقم فروش آن ها داشته باشد. همچنین اگر ویترین یا تابلویی در منزل دارید که می خواهید با ایجاد یک روشنایی تزیینی آن را زیباتر نشان دهید، می توانید از روش نورپردازی دکوری استفاده نمایید.

نورپردازی دکور

نورپردازی باغچه

گل ها و گیاهان کاشته شده در باغچه شما در شب، می توانند به مراتب چهره زیباتر و شاداب تری نسبت به روز داشته باشند؛ به شرط اینکه سک نورپردازی ایده آل در اطراف آن ها پیاده سازی شود. چراغ های ایستاده دقیقا همان چیزی است که می توانند به صورت موازی در دو طرف باغچه شما نصب شوند و فضایی دل انگیز و رویایی را برای شما رقم بزنند.

نورپردازی کناف سقف

نورپردازی کناف سقف تعریفی مشابه همان نور مخفی سقف دارد. در این روش از لامپ های ال ای دی توکار بهره می گیرند تا حسن جنال و زیبایی فضا به خطر نیفتد. لامپ های رشته ای و نورافکن های سقفی در نورپردازی با کناف جایی ندارند و تقریبا منسوخ شده اند.

نورپردازی سقف

نحوه نورپردازی نمای ساختمان

نمی توان گفت که سلیقه مشتری در نحوه نورپردازی نمای ساختمان دخیل نیست؛ اما جای آن است این نکته را گوشزد کنیم که نمی توانید در این مورد کاملا سلیقه ای عمل کنید و باید فاکتور های زیادی از جمله رنگ مصالح به کار برده شده، ارتفاع، طول و عرض ساختمان، زاویه قرار گیری ساختمان نسبت به نور طبیعی و جنس مصالح به کار برده شده را نیز در نظر بگیریم. در چنین شرایطی می توانیم انتخابی به جا و آگاهانه داشته باشیم.

نورپردازی نما

نورپردازی ساختمان قدیمی

در بحث نورپردازی ساختمان های قدیمی به علت معماری خاصی که دارند، با محدودیت های متعددی روبه رو هستیم. همچنین بهتر است در این مدل ساختمان ها ترکیب رنگ مناسبی را در نظر بگیریم تا عیوب احتمالی که در ساختمان وجود دارد، کمتر به چشم بیایند. اگر سطح دیوار ها و سقف این ساختمان ها پوشیده از کاهگل است، نور های زرد رنگ و یا ترکیب نور سفید و زرد جوابدهی بهتری در نتیجه دارند.

نورپردازی ساختمان قدیمی

دسترسی سریع
نورپردازی
تابلوسازی
پیوند ها
اطلاعات تماس با ما
آدرس: تهران ، لاله زار نو ، بعد از منوچهری ، پاساژ البرز 3
موبایل: 09121397279   تلفن دفتر مرکزی : 02166346373

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به گروه ماراویا می باشد .